11 Mart 2012 Pazar

AKDENİZ BÖLGESİNİN ÜNLÜ YEMEKLERİ
GÜLGAS:
Malzemeler:
1kilo yağlı koyun eti,1kaşık katı yağ,1baş sarımsak,tuz ,300gr gülgas,2 adet limon suyu,200gr ıspanak,1fincan zeytinyağı.

MAHLUTA
Malzemeler:
250gr kırmızı mercimek,2 kaşık yağ,kırmızı biber tuz

İRMİK HELVASI:
BATIRIK:
Malzemeler:
500gr bulgur,1 baş soğan,1fincan susam veya dövülmüş ceviz,bir fincan yer fıstığı,300gr et,500gr domates,yarım demet maydanoz,tuz kırmızı biber.
ANTAKYA BÖREĞİ:




Yararlandığın adres:.http://www.harbiforum.org/akdeniz-bolgesi/128454-akdeniz-bolgesinin-unlu-yemekleri.html Bu adresi bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.İştahınız artacaktır...ENNNFESSSSSS....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder